Seig og deilig sjokoladepavlova med jordbær - en sommerhit!

Ingredienser

Pavlova:
6 eggehvitter
Klype salt
Noen dråper sitronsaft
1 ss maizenna
1 ts vaniljeekstrakt
1 1/2 ts hvitvinsedikk
3 ss kakaopulver
Sjokoladeganasj:
400 g sjokolade
4 dl fløte
Mascarponekrem:
3 dl fløte
250 g mascarpone
60 g melis
Pynt:
Jordbær
Sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Pavlova:
OBS: Bør lages en dag i forveien, da den må tørke i ovnen!
Sett stekeovnen på 100 grader. Det er viktig at bollen og vispen er helt ren og fri for fett, hvis ikke blir ikke eggehvitten stiv. For å være helt sikker kan du ta litt sitronsaft på et papir og rengjøre bollen etter at den er blitt vasket. Start med å vispe eggehvitter, salt og sitronsaft på medium hastighet. Visp til marengs, men visp for lenge. Tilsett dermed maizenna, vaniljeekstrakt, hvitvinseddik og kakaopulver og visp på lav hastighet. Bruk to stekeplater med bakepapir og fordel røra over disse. Sett gjerne en kakeform på stekeplata og hell røra i denne, slik at du får en perfekt sirkel form. Stek i ca. 1 time. La pavlovan tørke i ovnen til påfølgende dag.
Mascarponekrem:
Visp mascarponeost og melis. Visp fløte og vend det forsiktig inn i osteblandingen. For ekstra smak kan du tilsette litt sitronsaft, appelsinsaft o.l.
Sjokoladekrem:
Hakk opp sjokolade og ha det over i en bolle. Varm opp fløte helt til kokepunktet og hell det over sjokoladen. La det stå urørt i ca. 1 minutt før du forsiktig blander det sammen. Avkjøl i kjøleskapet til den blir under romtemperatur. For en tykkere kremkonsistens kan du vispe den opp. Ikke visp for lenge - da kan den skille seg.
Montering:
Legg den ene pavlova bunnen på et serveringsfat. Legg på mascarponekrem, sjokoladekrem og dermed et lag med jordbær. Du kan også bruke andre bær. Gjør prosessen en gang til. På toppen kan du pynte med resterende bær og evt. litt sjokoladepynt.
Nyt :-)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!