Jeg elsker formkaker, og når de er lagd i bundtform blir de ekstra lekre :) Jeg liker å lage kaker med litt sunnere vri, og denne er det siden den inneholder squash og en blanding av hvetemel og Fibramel.

Ingredienser

200 g Bremykt
200 g sukker
1/2 dl ferskpresset sitronjuice
2 ss sitronzest
3 egg
200 g hvetemel
100 g Fibra mel
1 ts salt
1 ts natron
1 ts bakepulver
5 dl raspet squash
Glasur
50 g smeltet Bremykt
200 g melis
1 ss ferskpresset sitronsaft

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 C. Spray formen med formfett eller smør den med smeltet smør.
Rasp squashen på den grove siden av jernet.
Pisk smør og sukker hvitt, hell i sitronsaft og skallet. Tilsett ett og ett egg, skrap ned deigen i bollen mellom hvert egg.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle og sikt dem inn i smør og eggeblandingen og tilsett squashen. Det blir en tykk deig. Fordel denne i bundtformen, og slå formen litt forsiktig i benken for å unngå luftbobler.
Sett formen midt i ovnen og la den steke 50-60 min, sjekk med en kakepinne. Om nødvendig legger du et bakepapir over underveis for at kaken ikke skal bli brent.
La kaken avkjølse i 10 min før du snur den på hodet på en rist, for å få den ut kan det hende du må løsne den litt langs kanten med en kniv.
La den være helt avkjølt før du tar på glasuren.
Slik lager du glasuren:
Smelt smøret i en liten panne på medium varme, tilsett deretter melis og sitronsaft. Visp til den blir jevn.
Hell glasuren over kaken. Jeg pyntet den med sitronmelisse og spiselige blomster, men du kan også bruke noen friske bær som rips, blåbær eller grovhakkede brente mandler.
Enjoy – Happy baking <3
~
Brente mandler
250 g mandler
125 g melis
0,75 dl vann
Slik gjør du det:
Kok opp mandler, melis og vann og la vannet koke inn.
Når vannet er kokt inn begynner sukkeret å krystallisere seg og massen blir «tørr».
Skru opp varmen på platen og rør kraftig, sukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og gi mandlene en gyllen farge. Rør godt slik at de som ligger i bunnen og blir svartbrent.
Hell mandlene utover en smurt plate med bakepapir og del de fra hverandre før de blir helt kalde.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!