Herlig, sommerlig sitronkake

Ingredienser

150 gr. smelta smør
3 egg
2 dl. sukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 ts. salt
1 sitron
3 dl. mel
1 ts. bakepulver
1 dl. melis (til glasur)

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt til en luftig eggedosis. Riv sitronskallet fra 1 sitron på en fint rivjern og ha oppi røren sammen med smør. Bland deretter inn mel og bakepulver. Hell røra i formen og stek på nederste rille i ca. 45 min på 175 grader.
Press saften fra sitronen og bruk denne når du lager melisglasur (du kan presse sitronsaften på forhånd og ha det du ikke trenger til glasur, oppi kakerøra for en enda sterke sitronsmak).
Avkjøl kaken og hell over melisglasuren. Kan gjerne serveres sammen med friske bær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!