Deilig frisk sitronkake med blåbær som holder seg lenge.

Ingredienser

3,6 dl hvetemel
2 ts bakepulver/ 1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
2,4 dl tyrkisk youghurt
2,5 dl sukker
4 egg
rasp skallet av 2 sitroner
1,2 dl rapsolje
1 pk frosne blåbær
0,8 dl ferskpresset sitronjuice
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 160 grader. Smør formen med olje (vanlig rund form).
Pisk eggdosis, ha oppi youghurt, sitronskall og olje. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og salt.
Bland 1 ss mel inn med de frosne blåbærene og vend dette forsiktig inn i deigblandingen. Sett i ovnen i 75 min.
Mens kaken steker, kok opp sitronsaften og 1 ss sukker i en liten panne til sukkeret er oppløst og blandingen gjennomsiktig. Sett til side.
Mens kaken fortsatt er varm pensles sitronsukkerblandingen over.
Server gjerne med vaniljekesam.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!