Saftig, frisk kake. Kan serveres med krem og is. Kjapp å lage og kan fryses. Har man en slik kake i frysen er den rask å tine opp om man får uventet besøk (eller bare har lyst på noe godt).

Ingredienser

200 gram smør (bremykt)
200 gram økologisk rørsukker
3 egg
200 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Skall og saft av 1 sitron
Blåbær
Kanel og sukker

Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker hvitt. La det stå og røres en stund.
2. Pisk inn 1 og 1 egg
3.bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren
4. Vend inn saften og skallet av 1 sitron
5. Vend forsiktig inn 1 - 2 never blåbær
6. Bruk gjerne springform 22 cm. Jeg bruker alu former slik at de er lette å fryse.
7. Dryss blåbær, kanel og sukker på toppen. Stekes på 180 grader i 40 - 60 minutter
Pynt gjerne med sitronskall og ferske blåbær. Bruk gjerne selvplukket blåbær

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!