Verdens beste sitronkake med to typer villtimian og kandiserte blomster!

Ingredienser

Bunn:
175g smør
80g Sukrin+ / 160g sukker
2 egg
225g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl helmelk
1 stk økologisk sitron, skall og saft
1 stor håndfull fersk timian - gjerne selvplukket (villtimian)
1 håndfull fersk sitrontimian - gjerne selvplukket
Glasur:
250g Philadelphia light, naturell
60g smør
1 ts Vaniljesukker
250g Melis
en liten neve fersk timian og sitrontimian - gjerne selvplukket
Kandiserte fioler:
En neve ferske fioler, selvplukket fra naturen
Eggehvite
Sukker

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 165 grader celcius.
2. Pisk smør og sukrin+ (sukker) hvitt og porøst.
3. Pisk deretter ett egg om gangen og pisk godt inn i smøret.
4. Tilsett sitronskall og timian og rør inn i blandingen.
5. Tilsett så væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene.
6. Hell røren over i en rund 20 cm kakeform og stek i ca 30-40 minutter, avhengig av ovnen du har. Avkjøles på rist.
7. Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør kremen over kaken. Pass på at kaken er helt avkjølt før du gjør dette.
8. Gjør klart et stekebrett med bakepapir som fiolene/blomstene skal ligge og tørke på.
9. Dypp fiolene i eggehviten og dryss over litt sukker før du legger de forsiktig ned på bakepapiret. Det kan være litt vrient og få eggehviten på kronbladene. Jeg synes det var best å dyppe fingeren ned i eggehviten og forsiktig spre eggehviten over kronbladene før jeg drysset sukker over dem.
10. La dem tørke over natten evt. lenger om du vil oppbevare dem i glasskrukker.
11. Pynt kaken med kandiserte blomster og ekstra timian før servering!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!