En fantastisk frisk sitronkake med deilig innslag av lønnesirup. Den er vegansk men det hadde du aldri trodd!

Ingredienser

2 cups siktet speltmel
1/3 cups brunt sukker
2 tsk eggerstatter
2 tsk bakepulver
1 tsk natron
1/4 tsk salt
1/2 cup soyamelk
1/4 cup fersk sitronjus
1/2 cup rapsolje
1/2 cup lønnesirup
1 tsk sitron ekstrakt
1 ss valmuefrø

Fremgangsmåte

1) Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 22 cm kakeform med litt olje. Det er best å legge bakepapir i bunnen i tillegg.
2) Bland mel, sukker, eggerstatter, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle bland soyamelk og sitronjus og la den stå noen minutter. Den vil dele seg, det skal den. Pisk inn olje, lønnesirup og sitron ekstrakt. Bland de tørre og våte ingrediensene og rør forsiktig inn valmuefrøene.
3) Tøm røra i kakeforma og bak i 20-25 minutter eller til den består tannpirkertesten.
Glasur
1/2 cup lønnesirup
1/2 cup sitronjus
2 tsk kuzu rørt ut i litt vann

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!