Kaken:
350 gr Bremykt, romtemperert
400 gr sukker
4 stk egg
3 dl helmelk
450 gr hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 stk sitroner, skall og saft.
Ostekrem med sitron:
125 gr kremost naturell
60 gr Bremykt, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1/2 dl sitronsaft
1: rør smør og sukker hvitt
2: ha i eggene
3: spe det tørre og det våte om hverandre i røra.
4: stekes midt i ovnen på ca 200 gr i 25-50 min. Kommer an på hvor stor/liten form som brukes. Rund form ca 24 cm trenger ca 50 min, langpanne 25 min.
Ostekrem lages ved å starte på topp i oppskriften og bland sammen.
Kaken pyntes ved å dele, ha fyll i midten, og lett glasur rundt slik at marsipanlokket fester seg.
Hvilken som helst marsipan kan brukes, kjevles ut og legges på. Pynt så etter eget ønske.