Er du glad i syrlige kaker er denne sitronkaken midt i blinken! En saftig kake med masse sitron, toppet med enda mer sitron skjult i en nydelig ostekrem.
(Ca. 16 porsjoner)
Sitronruter:
150 g Bremykt original
5 store egg
5 dl sukker
1 ½ dl Yoplait ekte vaniljeyoghurt
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Finrevet skall av 2 sitroner
4 ss presset sitron
Lemoncurdfrosting:
100 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
250 g kremost naturell
100 g melis
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Ca. 2 dl lemon curd (fås kjøpt ferdig)
Bakepapir til steking
Forvarm stekeovnen til 170 °C.
Sitronruter:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Smelt Bremykt, avkjøl litt og bland med yoghurt.
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Bland vekselsvis vått og tørt inn i eggedosisen. Ha i sitronskall og presset sitron. Vær lett og rask på hånda. Ha røra i en bakepapirkledd langpanne (ca. 26 x 37 cm) og stek på midterste rille ca. 25 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig.
Avkjøl kaka.
Lemondcurdfrosting:
Visp sammen kremost, melis og Bremykt. Pisk fløten til myk krem, vend forsiktig inn i kremostblandingen. Rør lemoncurd inn med lett hånd, ikke la den blandes helt med ostekremen. Fordel kremen utover kaka og del i firkanter.
Tips:
Lemoncurd kan fint erstattes med pasjonsfruktcurd.