Skal jeg lage raskt en digg kake, blir det gjerne denne oppskriften jeg bruker. Lager da to om gangen, som blir, ja- fort spist opp! ;-) Den kan lages med sjokolade eller vaniljesmak, jeg har holdt meg til sjokoladevarianten, for den ER så god!
50 g marg.
2 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/4 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Med sjokoladesmak:
4 ss kakao
3 ss vaniljesukker
1/2 dl melk
-Margarin smeltes og avkjøles litt.
-Sukker og egg piskes til eggedosis.
-Det tørre: hvetemel, bakepulver og evt. kakao og vaniljesukker- blandes. Det tørre siktes i røren og blandes forsiktig inn. Det våte (melk og margarin) blandes og inn.
-Hell røren i smurt og melet form.
-Stek kaken på 180 grader i ca. 35-40 min på nederste rille.
Man kan pynte med valgfri glasur.
Til vaniljekaka passer det fint med melisglasur og kakefrø. Sjokoladekaka er veldig saftig og god som den er, uten glasur.
#forallesomelskersmakenavsjokolade
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!