Moussekake til regnfulle høstdager, laget med salt mørk sjokolade ganache, sjenerøs mousse, og karamell glasskår.

Ingredienser

Sjokoladebunner:
300g Hvetemel
340g Sukker
340g Bremykt
3 Egg
50g Bakekakao
3ts Bakepulver
3ss Melk
1ts Vaniljeessens
Mousse:
300g Melkesjokolade
200g Mørksjokolade
7dl Kremfløtte
6g Gelatinplater
Salt ganache:
250g mørksjokolade
2,5 dl kremfløtte
1g salt
Karamell pynt
200g Sukker
3-4 nøtter, tannpikker

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Bunner
1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en bred 20cm springform med fast fett og dekk med bakepapir.
2. Rør sammen romtemperatur Bremykt og sukker. Tilsett ett egg om gangen, og bland til du får en luftig røre. I en annen bolle, sikt mel, bakekakao og bakepulver og vend dette i første bolle med 3ss melk.
3. Stek midt i ovnen i ca 20-27 minutter. Avkjøl i formen på rist. Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to.
Mousse
1.Sett en bolle over en kjele med kokende vann og smelt sjokoladen i vannbadet. Rør til den smelter. Avkjøl i romtemperatur. Bløtlegg gelatin i vann i ca 5 min.
2. Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele. Klem ut vannet av gelatinen og bland med den varme fløten. Rør til gelatinen smelter. Avkjøl i romtemperatur.
3. Pisk resterende av kremfløtte til luftig krem, og tilsett forsiktig gelatinen med fløtte. Bland sammen og tilsett sjokoladen litt om gangen. Rør godt så blandingen blir jevn og alle hvite kremflekker forsvinner.
4. Kle en høy 20cm mousseform eller kakeform med plastfolie. Legg den nederste kakebunnen i formen. Hell i sjokolademoussen. Legg så på den andre kakebunnen og press forsiktig ned. Sett i kjøleskapet over natta.
Sjokolade ganache:
1. Skjær sjokoladen i små biter. Sett den i en bolle.
2. Kok opp 2,5dl kremføtte og så fort det koker tar du den av platen. Hell i sjokolade og dekk bollen med en tallerken i 2 minutter. Etter 2 minutter, rør jevnt til alt har blandet seg sammen. Avkjøl 1 time, tilsett 1g salt. Tips! Bruk litt havsalt som pynt
Karamell glasskår:
1. I en kjele smelt sukker til det er gyllent. Ikke rør for mye i sukkeret før det har smeltet. 2. Tilsett halv karamell i en langpanne dekket med bakepapir. Avkjøl og knus det etterhvert.
Karamell dråpe:
1. La sukkeret bli litt avkjølt og tykt.
2. Sett nøttene i en tannpiker. Dypp hele nøtten i karamell og trekk opp forsiktig slik at sukkeret former seg som en streng. Sett tannpikeren på bordets kant, under noe tung( Jeg brukte ei bok. Den var ikke skadet, helt karamellfri :) )
Tips! Det er best å dekorere kaken med ganache og karamell pynt dagen etter.
Good baking!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!