Bunn:
150 gram smør
2 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss kald kaffe
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl kakao
1 ts bakepulver
Fudge (glasur):
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl sukker
2 ss lys sirup
100 gram mørk sjokolade (gjerne 70%)
75 gram smør, rumstemperert
Garnityr:
1 ss kakao
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Smelt smør og avkjøl
3. Vips sammen egg, sukker og vaniljesukker
4. Tilsett kaffe
5. Sikt i mel, kakao og bakepulver
6. Rør inn det smeltede smøret
7. Hell røren i en smurt bakeform, 24 cm
8. Stek midt i ovnen i 20 min
9. La kaken avkjøles i formen
Fudge (glasur):
1. Bland krem, sukker, sirup og sjokolade i en kjele
2. La koke under omrøring i noen minutter til tjukk og blank røre
3. Ta kjelen av platen og rør i smøret
4. Hell røren på kakebunnen og avkjøl
5. Sikt over kakao
Serveres gjerne med krem eller vaniljeis og friske bær.
Vel bekomme!