Nydelig seig sjokoladekake med fudge glasur

Ingredienser

Bunn:
150 gram smør
2 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss kald kaffe
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl kakao
1 ts bakepulver
Fudge (glasur):
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl sukker
2 ss lys sirup
100 gram mørk sjokolade (gjerne 70%)
75 gram smør, rumstemperert
Garnityr:
1 ss kakao

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader
2. Smelt smør og avkjøl
3. Vips sammen egg, sukker og vaniljesukker
4. Tilsett kaffe
5. Sikt i mel, kakao og bakepulver
6. Rør inn det smeltede smøret
7. Hell røren i en smurt bakeform, 24 cm
8. Stek midt i ovnen i 20 min
9. La kaken avkjøles i formen
Fudge (glasur):
1. Bland krem, sukker, sirup og sjokolade i en kjele
2. La koke under omrøring i noen minutter til tjukk og blank røre
3. Ta kjelen av platen og rør i smøret
4. Hell røren på kakebunnen og avkjøl
5. Sikt over kakao
Serveres gjerne med krem eller vaniljeis og friske bær.
Vel bekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!