Luftig sjokoladekake med egenkomponert bringebærkrem

Ingredienser

Sjokoladekake:
200 gram smør
2,5 dl vann
4 ss kakao
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
1/5 ts salt
1 ts natron
2 egg
2 dl rømme
Bringebærkrem:
1 boks bringebær gele
2 bokser fløte
Bringebærsyltetøy
1dl vann

Fremgangsmåte

Kake
1. Kok opp vann og smør i en kjele.
2. Tilsett resten av ingrediensene, pisk inn eggene til slutt.
Stekes på 200 grader i ca 40-45 min.
Bringebærkrem
1. Kok opp 1dl vann, ha gelepulveret oppi og rør til pulveret er oppløst. La den stå å avkjøle seg, men ikke helt til den blir gele.
2. Pisk kremen
3. Ha oppi et par spiseskjeer med syltetøy og vend om.
4. Når geleblandingen er litt avkjølt, hell en liten del oppi kremen, vend om og smak til.
Føler du den trenger mer friskhet, ta litt mer gele.
5. Sett kremen kaldt i et par timer før du har den på kaken.
Del kaken i så mange deler du vil. Jeg delte den i 2 og hadde et tykt lag med krem imellom.
Jeg pyntet kaken med marsipan i Frost tema til datteren min, så derfor dekket jeg hele kaken med kremen også. Men man kan også dekke kaken med sjokolade glasur.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!