En fantastisk god og smakfull sjokoladekake med frisk smak av tyttebær og krem. Kaken er dynket med saften av tyttebær.
Sjokoladekake med tyttebærkrem og toppet med ostekrem.
Kakebunn (lag to bunner, lag røren to ganger)
125g smeltet bremykt
1 dl vann
3 spiseskjeer kakao
1 teskje vaniljesukker
4 egg
240g farin
150g hvetemel
3 teskjeer bakepulver
Fyll
3 pk kremfløte
1 1/2 dl rørt tyttebær
Ostekrem (på toppen)
200 g Philadelphia
200 g Bremykt
400 g melis
Sjokoladekaken: (Lag to rører)
Smelt smøret
Kaldt vann, kakao og vaniljesukker tilsettes i smøret.
Pisk eggene lett før de tilsettes.
Farin, hvetemel og bakepulver vendes inn i røren til slutt.
Helles i to former à 24 cm. Stekes i 45 min nederst i ovnen ved 170 grader.
Fyll:
Kremen piskes stiv, vend deretter inn rørt tyttebær.
Del hver bunn i to, dynk med tyttebærsaft og legg kremfyll mellom lagene. Gjem litt kremfyll til pynt.
Ostekrem:
Pisk sammen ingrediensene til en lett og luftig krem.
Pynt toppen og øverste del av sidene med ostekrem.
Pynt nederste del av kaken med tyttbærkrem.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!