Denne kaken smaker fantastisk og er dekket med søte karameliserte nøtter og salte kjeksbiter. Den inneholder litt kaffe og konjakk som gjør det lille ekstra for en erfaren kakekjenner.

Ingredienser

Ingredienser til bunn:
350 g hvetemel
80 g kakao
2 ts bakepulver
150 g Bremykt
3 egg
400 g sukker
1 ts vaniljeessens
50 g konjakk
300 g varme kaffe (nytraktet)
130 g melk
Ingredienser til krem:
150 g Bremykt
300 g kremost naturell
150 g melis eller 3-4 ss Hapå
2 ss limesaft
100 g karamelliserte nøtter med salt
Ingredienser til karamelliserte nøtter med salt:
300 g pecannøtter (200 g til pynt + 100 g til krem)
3 - 4 ss honning
1/2 ts flaksalt
Pynt:
Salte kjeks - Sætres beste, Salinas (valgfritt)

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunner:
Sikt mel med bakepulver og kakao. Pisk Bremykt med sukker, tilsett
egg og vaniljeessens og bland til eggedosis (bruk en stor bakebolle, for det blir en stor porsjon kakerøre). Tilsett litt av de tørre ingrediensene og litt melk
og fortsette å piske. Vend så i vekselsvis i deigen med hvetemel og melk. Tilsett tilslutt den varme kaffen (nytraktet) og konjakken til deigen og bland raskt og grundig. Bruk gjerne elektrisk mikser til å få en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen i 4 runde kakeformer som er 18-20 cm i diameter. Stekes ved 175°C i ca 20-30 min, eller til de er helt gjennomstekte i midten. Avkjøl kakene helt. Ta dem så ut av formen og pakk dem inn i plast og sett i fryseren i 30-60 min. (Tips: separer bunnene med et stykke bakepapir, slik at de slipper lett fra hverandre.) Kakene skal bli harde nok til at de kan deles i 2 bunner hver, men skal ikke være frosne.
Ostekrem:
Visp smør og kremost sammen til en glatt krem. Rør inn melis og limesaft.
Till å lage karamelisert nøtter finn frem en god stekepanne med tykk bunn som tåler litt varme. Sett platen på medium varme, og legg de rå nøttene i tørr panne for at de skal ristes. Rør litt rundt nå og da – de bruker mellom fem og ti minutter på å bli gyldne. Hell honning over, rør godt, og strø salt over til slutt. Rør rundt i et par minutter sånn at alt fester seg godt, før blandingen legges til avkjøling på bakepapir. Etter ti-femten minutter er de kalde og sprø nok til at du kan prøvesmake.
Montering:
På hver kakebunn bre et tynt lag krem og strø over med en håndfull karameliserte hakkede nøtter. Dekk hele kaken med resten av kremen og pynt med karamell, karamelliserte nøtter og salte kjeks.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!