Sjokoladekake med sjokolade og peanøttbunn, bringebærmousse mellom lagene

Ingredienser

Bunn:
4 egg
4dl sukker
200gr bremykt
350gr mel
4ts bakepulver
1 stor plate firkløver
1dl sterk kaffe
65gr peanøtter (en pose med merke småsulten)
Mousse:
600gr bringebær
100gr hvit sjokolade
50gr sukker
6dl kremfløte
8 gelatinplater
Glaze:
10g gelatin
75g vann
150g sukker
150g glukose
150g mørk sjokolafe
100g kondensert melk

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk sukker og smør hvit og luftig, tilsett egg. Smelt sjokolade og knus nøtter og bland inn sammen med lunken kaffe, viktig at kaffen ikke er varm. Vend inn det tørre det tørre. 24cm form ca 45min, kan være lengre, avhengig av ovn. Stekes midt i ovn
Mousse:
Press alle bærene gjennom en sil foe og bli kvitt steinene. En veldig finmasket sil vil være det beste får bedre og mer smooth mousse.
Legg gelatin i vann. Ta 1 dl av fløten og ha i sjokladen, sukker, varm forsiktig opp til sjokoladen kun er smeltet, ha i gelatin. Pisk resten av kremen nesten ferdig før du tilsetter pure av bærene og sjokoladeblandingen. Foldes inn forsiktig og settes på kjøl.
Mirror glaze:
OBS, glazen settes på kjøl samtidig som kakebunn og moussen er montert.
Bland alle ingrediensene i en kjele utenom sjokoladen. Skal IKKE koke bare være såpass varmt at alt er smelte og blandet. Hakk sjololaden, ha den i en bolle og tilsett den varme vesken og bland alt med en stavmikser. Tøm glazen sakte gjennom en sil i en annen bolle for og minske bobler. Ha på klingfilm og sett på kjøl. Pass på at den ikke blir for kald, da stivner den. Litt under kropsstemp er bra.
Montering:
Når alt er kaldt, del kakebunnen og legg lagvis med mousse inne i kakringen ellers flyter alt omkring. Om moussen er halvtyknet er det enklere hvis ikke må du legge det lagvis med venting som tar lang tid. Sett på kjøl ril den er blitt fastere. Hell over mirrorglaze og pynt som du ønsker
Til pynt som på bildet blandet jeg smeltet hvit og mørks sjokolade på benken og skrapte det av med en stekespade

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!