Bremykt Logo

Her har du en kake som smaker utrolig og ser så fløtt ut. Herregud så godt!!! Anbefales på det sterkeste!

Ingredienser

Sjokoladebunn:
190 g hvetemel
1 ts natron
¾ ts bakepulver
½ ts salt
60 ml sterk kaffe
120 ml granateplejuice
115 g bremykt
120 g rømme
1 egg
1 eggeplomme
2 ts vaniljeekstrakt
50 g kakaopulver
300 g sukker
Rips og bringebær curd:
115 g puréav rips og bringebær
75 g sukker
60 g bremykt
4 eggeplommer
1 ss maisena (kan sløyfes)
Ripssmørfrosting:
60 ml eggehviter
100 g sukker
170 g mykt bremykt
1 ts vaniljeekstrakt
Sjokolade ganache:
45 g mørk sjokolade
30 ml kremfløtte
Rips, bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn: Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av fire 15 cm runde kakeformer med bakepapir og smør sidene med olje. Sil sammen hvetemel, natron, bakepulver, og salt i en skål. Sett til side. Bland kaffe, granateplejuice, bremykt og varm over middels varme til smøret har smeltet.
Bland sammen rømme, egg, eggeplomme og vaniljeekstrakt i en bolle.
Bland kakaopulver og sukker og tilsett til blandingen av kaffe, juice og smør. Ta kjelen av platen og tilsett blandingen av rømme og egg. Tilsett de tørre ingrediensene. Fordel kakerøren i formene og stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl.
Rips og bringebær curd: Ta rips (ca 150 g) og bringebær (ca 60 g) i en blender og blend til pure. Sil pureen og hiv stenene. Ha eggeplommer, rips og bringebær pure, sukker og bremykt i en kjele og kok opp. Rør godt hele tiden. La småkoke i 8 minutter mens du rører.Til slutt tilsett maisenna (kan sløyfes). Bruk en stavmikser til å gjøre curden glatt og jevn. Sett den i kjølekskapet i minst 4 timer til å stivne.
Ripssmørfrosting: Ha eggehvitene og sukkeret i en bolle som tåler varme. Pisk over vannbad til sukkeret har løst seg opp. Ta bollen av vannbadet og fortsett å visp marengsen i en kjøkkenmaskin. Visp helt til marengsen har blitt kald, dette kan ta 8-12 minutter. Kjenn på marengsen at den er avkjølt før du begynner å tilsette smør. Tilsett smør, litt av gangen.Tilsett vaniljeekstrakt og visp til alt er blandet.
Sjokolade ganache: Hakk sjokoladen i biter og lett den i en bolle som tåler varme. Kok opp fløten og ta den av platen. Hell fløten over sjokoladebitene og rør forsikig rundt til allt har løst seg opp. Det er viktig å røre forsiktig slik at du ikke får luftbobler i.
Sette kaken sammen: Det ble brukt bare tre stykker av kakebunn. Smør ripsfrosting på den ene kakebunnen, ta en spiseskje og lag «en bolle» av frosting og sett rips og bringebær curd i midten. Og stable del nr. 2 oppå. Smør frosting på del nr. 2, gjente det samme med curd og legg kakebunn nr. 3 oppå. Pynt kaken med sjokolade ganache på toppen og friske bær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!