Deilig sjokoladekake med sprø marengsbunn med nøtter i.

Ingredienser

Bunn:
8 eggehviter
4 dl sukker
4 dl finhakkede hasselnøtter
4 ss kakao
2 ss vaniljesukker
Krem:
8 eggeplommer
2 dl sukker
3 dl kremfløte
2 plater kokesjokolade
300 g bremykt
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Eggehvitene piskes til hardt skum. Tilsett sukker litt etter litt, pisk til du får en glatt marengskrem. Mens marengsen piskes blander du nøttene, kakaoen og vaniljesukkeret. Når kremen er pisket glatt blander du forsiktig inn nøtteblandingen. Bre marengsen utover et stekebrett, stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og fløte blandes i en kasserolle og varmes opp på svak varme og stadig omrøring. Når eggekremen er begynt å tykne tas kasserollen av platen. Tilsett kokesjokoladen. Rør rundt til den er smeltet. Tilsett så bremykt, rør til smøret er smeltet helt. Eggekremen settes kaldt når den er ferdig.
Når eggekremen er blitt kald tas den ut av kjøleskapet. Den bør stå i romtemperatur en times tid før kaken monteres. Del kakebunnen i to like store deler. Smør eggekrem på bunnen, så et lag pisket krem. Legg på den andre bunnen, smør resten av eggekremen på og pynt med pisket krem, evt friske bær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!