Imponer familie eller venner med denne nydelige gjærbaksten proppfull av god sjokoladesmak!

Ingredienser

(ca. 16 porsjoner)
Hvetedeig:
100 g Bremykt Mykere
2 ½ dl helmelk
30 g fersk gjær
Ca. 400 g hvetemel
1 dl (ca. 70 g) sukker
1 ts vaniljesukker (gjerne med bourbon vanilje)
1 egg
Sjokoladefyll:
130 Bremykt Mykere
110 g sukker
1 ½ - 2 ss kakao
2 ts vaniljeekstrakt
Egg til pensling
Ca. 2 ss mandelflak til pynt (kan sløyfes)
Glasur og pynt:
3 ss bringebærlimonade
Melis
Friske bringebær til pynt
Kle et stekebrett med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 190 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Varm opp melken til den er fingervarm, rør ut gjæren og ha det i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene utenom Bremykt. Spe med litt og litt hvetemel til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen 8-10 minutter på medium hastighet. Ha i litt og litt Bremykt og elt videre 8-10 minutter til deigen er blank og elastisk. Dekk til med plastfilm og hev i romtemperatur til dobbel størrelse. Dette tar cirka 1 time.
Bland sammen ingrediensene til sjokoladefyllet. Smak til med kakao.
Ha deigen på melet bakebord og del i fire like store deler, trill ut til boller og kjevle ut til rundinger. Bruk en stor middagstallerken som mal. Skjær rundt kanten, så rundingene blir like store. Fordel deigen som blir til overs på resten av deigemnene og gjenta.
Legg en leiv på stekebrettet og fordel 1/3 av sjokoladekremen over. La det være igjen ca. 3-4 cm til kanten. Gjenta to ganger. Legg på den siste leiven, denne skal være uten sjokoladefyll. Sett ett kjøkkenglass med drikkekanten i midten av den øverste leiven, skjær 16 like store biter inntil kanten av glasset. Her er det viktig å bruke en skarp kniv. Tvinn to og to remser, den ene til høyre og den andre til venstre. Snurr 2-3 ganger. Press endene mot hverandre til en spiss. Gjenta til du har en stjerne. Dekk til med plastfilm eller kjøkkenhåndklede, etterhev ca. 25 minutter til stjerna er luftig. Pensle med sammenvispet egg, dryss over mandelflak og stek på nest nederste rille ca. 25-30 minutter. Dekk til med bakepapir dersom baksten blir mørk. Sjekk mot slutten av steketiden, dersom du hører en hul lyd når du dunker forsiktig på baksten med fingertuppene, er sjokoladestjerna ferdig stekt.
Avkjøl på rist.
Rør sammen bringebærlimonade og melis til en litt tykk glasur og server ved siden av. Pynt med friske bringebær.
Tips:
Mandelflak kan erstattes med for eksempel hakkede mandler eller dansk perlesukker.
Sjokoladestjerna kan fint fryses.