Myk og saftig sjokoladekakebunn med deilig og frisk skosbærmousse.Det søte og friske blir kjempegodt sammen.

Ingredienser

Sjokoladekakebunn;
*100 g mørk sjokolade, gjerne 70%
*100 g bremykt margarin
*0,8 dl espresso eller sterk kaffe(kan bruke koffeinfri også om du ønsker, jeg har brukt nespresso sin koffeinfri)
*125 g hvetemel
*5g kanel
*20 g kakao
*50 g brunt sukker
150 g sukker
2 ts vaniljesukker med frø
*1,5 egg
*0,5 dl melk
*0,5 ts natron
Skogsbærmousse;
*1 dl vann
*200 g sukker
*30 g sukker
*4 eggehviter
*400 g skogsbærblanding, tint
*2 ts sitronsaft
*6 gelatinplater
*3dl kremfløte, lettpisket krem

Fremgangsmåte

Sjokoladekake;
1. Sett ovnen på 160 grader.
2.Smelt smør, bland i kaffe og sjokoladen. Blandingen skal være klumpfri.
3. Vei opp og bland alt det tørre i en bolle.
4. Bland i sjokoladeblandingen.
5.Pisk sammen egg, melk og natron. Ha dette i og rør til en glatt kakerøre-
6. Ha i en 26 cm rund springform med bakepapir i bunn.
7. Stek i ovnen i 40-60 min (avhengig av ovnen din)
8.Avkjøl på rist.
Skogsbærmousse:
1.Lag italiensk marengs.
2.Kjør skosbærene i en foodprossesor til det blir pure, sil av steinene, ha i sitronsaften
3. Legg gelatinen til bløt i kaldt vann i 5 min.
4. Ha halvparten av skogsbærene i en kjele og varm til kokepunktet.
Ta kjelen av plata og ha i gelatinen. Når gelatinen er smeltet ha det i de kalde skogsbærene.
La det stå på benken og avkjøle seg.
5. Pisk kremfløten til lettpisket krem.
6. Bland den italienske marengsen med skogsbærene godt sammen.
7.Løft så forsiktig inn den lettpiskede kremen.
Italiensk marengs:
1. Kok vann og 200 g sukker til 120 grader i en kjele.
2. Pisk eggehvite og 40 g sukker lett i en kjøkkenmaskin, til det skummer.
3. Hell sukkerlaken i en tynn stråle mens maskinen går, sett på høyere hastighet og pisk det til marengs. La den bli kald.
Montering:
1.Skjær av et tynt lag av toppen, så du får bort skorpa, og legg bunnen i en rund kakeform.(26 cm)
2.Dynk med appelsinjuice.
3. Hell i skogsbærmoussen og glatt det ut, så det blir en rett overflate.
Dunk et par ganger mot bordet for å få vekk luftbobler.
4.Sett i kjøleskap over natta eller til moussen er stivnet.
Kan også settes i frys, må tas opp et par timer til tining i kjøleskap før servering.
5. Om ønskelig ha et lag med hjemmelaget eller freia bringebærgele i et tynt lag oppå moussen. La geleen bli stiv.
Kaken er også god uten gele. Pynt med bær før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!