Superenkel og knallgod kokosbollekake for alle godtemumser der ute

Ingredienser

Skummet:
4 eggehviter
2 dl sukker
1 toppet spiseskje vaniljesukker
6 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
(Det er også kjempegodt å legge til en pose Ahlgrens Bilar her for de virkelige godtemumsene..)
Toppingen:
200 gram sjokolade (type etter eget valg)
1 spiseskje Bremykt
0,25 dl fløte
Pynt:
Kokos, melis eller godteri etter eget valg

Fremgangsmåte

1. Legg gelatinplatene til bløt i rikelig med kaldt vann.
2. Skill eggeplommer fra eggehviter, og ha eggehvitene i en miksebolle.
3. Tilsett en liten del av sukkeret og pisk eggehvitene luftige og nesten stive.
4. Bland resten av sukkeret med vaniljesukkeret og hell dette i miksebollen og pisk litt til.
5. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene og la disse løses opp i 0,5 dl varmt vann.
6. Tilsett den oppløste gelatinen i miksebollen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
7. Rør forsiktig inn evt Ahlgrens Bilar eller annen smakstilsetning om dette ønskes.
8. Hell røren i en rund springform, bank den forsiktig mot benken så evt luftbobler blir borte, og sett formen i kjøleskapet.
9. Når kaken har stivnet er det på tide å begynne på toppingen. Knekk sjokoladen i små biter.
10. Smelt sjokoladen sammen med Bremykt og fløte i et vannbad. Vent med å røre til du fjerner den fra vannbadet, slik at du unngår å få vann i blandingen.
11. Løsne forsiktig kaka fra formen og ha den over på et fat før du heller sjokoladen over kaka.
12. Sett kaka i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og pynt deretter som ønsket (Bamsemums passer utmerket!)
NYT!
(Bildet viser en skumkake jeg lagde til min venninnes James Bond-fest.)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!