Verdens beste kake med jordebær,kirsebær krem og morell pynt.

Ingredienser

Kjeksbunn:
225 g Digestivekjeks
1 ss brunt sukker
1 ts kanel
75 g smør bremykt steke og bake
Vaniljefromasj med jordbær:
600 g Skyr vanilje
100 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
8 plater gelatin
3 dl kremfløte
200 g store, friske jordbær
Kirsebærfromasj med moreller:
350 g Skyr kirsebær
50 g melis
4 plater gelatin
2 dl kremfløte
(litt rød konditorfarge)
200 g moreller

Fremgangsmåte

1.Kjeksbunn:
Knus kjeksen og bland med brunt sukker, kanel og smeltet bremykt. Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter. Sett formen kjølig.
2.Vaniljefromasj med jordbær:
Til vaniljefromasjen blander man først sammen Skyr vanilje, melis og vaniljeekstakt. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Rens jordbæren og del dem på midten. Legg dem langsmed bunnen av formen med snittsiden vendende ut mot kakeringen.
Hell forsiktig Skyrfromasjen i formen så jordbærene blir dekket. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.
3.Kirsebærfromasj med moreller:
Til kirsebærfromasjen blander man først sammen Skyr kirsebær og melis. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt. Farg blandingen eventuelt litt rødere med konsentrert konditorfarge.
Hell forsiktig Skyrfromasjen i formen over den hvite fromasjen. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt
Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
Pynt kaken med friske, søte moreller!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!