Vaniljekake med smørkrem, begge deler tilsatt konditorfarge. Pyntes med «slim» som består av hvit sjokolade, fløte og konditorfarge. Det er en fargerik kake.
Kakebunn:
500g Bremykt
800g sukker
12 romtemperert eggehviter
1,5 ss vanilje essens
1 ss bakepulver
1 kg hvetemel
5 dl fløte
Smørkrem
- 400g romtemperert bremykt
- 3 Ts vanilje essens
- Ca 2 dl melk
- 2 kg melis
Fordel smørkremen i 4 boller og tilsett ønsket farge.
Slim:
- Ca 1 dl fløte
- 200 g hvit sjokolade
- Konditorfarge
Kaken:
- Pisk romtemperert smør og sukker
- Ha i eggene og vanilje essens
- Pisk godt sammen
- Ha i det tørre vekselsvis med fløten
Fordel røra i 6 skåler og tilsett ønsket konditorfarge.
Stekes på 160 grader i ca 20-30 min
Smørkrem:
Pisk sammen alle ingrediensene og fordel dem i skåler og tilsett ønsket farge.
Slim:
Knekk opp sjokoladen og hell over fløten. Varmes opp i microen 20 sek om gangen og rør mellom hver gang til alt er smeltet. Fordel i skåler og tilsett ønsket farge. La det kjølne på kjøkkenbenken.
Monteres når kakebuene er kalde og «slimet» er romtemperert.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!