Gjærbakst med bremyksmørøye og sukker, stekt i vedfyrt ovn, nam!

Ingredienser

Bunn
500 g hvetemel
100g Bremyk steke og bake
80 g sukker
3 dl melk
1 pakke tørrgjær
1 knivspiss salt
Topping
100g sukker
100g Bremyk

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, tørrgjær, salt og sukker, tilsett smeltet Brelett og lunket melk, bland til en smidig deg og sett til heving i en time.
Form til passende kaker til ovn eller hå på et stekebrett. La ytterlige heve i 30 min. Trykk hull i kaken med fingern, avstand 3-4 cm over hele kaka. Ha en klatt Bremyk i vert hull og strø sukker over kaken. Stek i steinovn i ca 10 min eller i stekeovn i 20 min ved 200 grad. Smaker best fersk.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!