En veldig mektig, men sykt god konfektkake med syndig kladdkake, karamellsaus med peanøtter, nougatkrem og sjokolade. Det hele toppet med et lite dryss Maldonsalt.

Ingredienser

Nougatkrem
4 dl kremfløte
1 ark gelatin
75 g nougat
Kladdkaka
125 g bremykt, smeltet
2 egg
3 dl sukker
1 1/5 dl hvetemel
3 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 klype salt
Karamell med salte peanøtter
180 g kremfløte, romtemperert
120 g sukker
120 g glukose (kan sløyfes)
45 g bremykt, romtemperert
Salte peanøtter, finhakkede
Sjokoladeganache
110 g mørk sjokolade, hakket
120 ml kremfløte
30 g bremykt, romtemperert
1 klype salt

Fremgangsmåte

1- Nougatkrem
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-10 minutter. Varm opp kremfløte og nougat. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett i fløteblandingen. Rør godt og sett til avkjøling i kjøleskap over natt. Pisk opp nougatkremen rett før bruk.
2 - Kladdkaka
Forvarm ovnen til 175 grader, vanlig varme. Klargjør en rund form på 25 cm i diameter. Bland sammen alle ingrediensene til kaken i en bolle. Rør godt. Hell røren over i den klargjorte formen og stek kaken i 15-25 minutter. Avkjøl før videre bruk.
3 - Karamellsaus med peanøtter
Smelt sukkeret i en kasserolle på høy varme til en lys gyllenbrun farge. Ta kjelen av platen og tilsett fløten. Rør forsiktig så det ikke spruter. Avkjøl og tilsett smør. Bruk eventuelt en stavmikser for å få karamellen glatt. Tilsett peanøttene rett før videre bruk.
4 - Sjokoladeganache
Ha den hakkede sjokoladen i en egen bolle. I en kasserolle, varm opp fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Tilsett smøret og rør til en jevn og glatt røre. Rør forsiktig for å unngå luftbobler.
5 - Montering
Ta kladdkaka'n ut av formen, dekk formen med plastfolie og legg kaka tilbake. Bre først ut en lag med pisket nougatkrem utover kakebunnen. Sett til avkjøling i kjøleskapet i 15 minutter. Legg deretter på et lag med karamell med salte peanøtter. Hell tilslutt over sjokoladeganache. Dryss gjerne litt Maldonsalt over kaken helt til slutt. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap i minst 30 minutter. Konfektkaken serveres romtemperert.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!