Saftig sukkerbrød med sjokoladebiter og en søt jordbærmousse
sukkerbrød:
6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 g mørk kokesjokolade
jordbærmousse:
200 g jordbær
1 ss sitronsaft
1 pk jordbærgelepulver
1 pk fløte
1 ts sukker
lokk:
Her kan man bruke marsipan, fondant eller pisket krem. Jeg foretrekker fondant eller pisket krem da marsipan kan gjøre kaken litt for søt.
sukkerbrød:
1. sett ovnen på 160 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Skal helst piskes i ca. 20 min slik at den blir ordentlig stiv. Dette er hemmeligheten for en vellykket bunn. Eggene bør også være tempererte. Har du glemt å temperere, kan eggene legges i en bolle med varm vann i ca. 15 min.
3. Bland inn de tørre ingrediensene forsiktig slik at man beholder luften i røren.
4. Hakk kokesjokolade og bland i røren.
5. stek i 40-45 min. Stikk en kakepinne/fyrstikk i for å sjekke om den er ferdigstekt.
Jordbærmousse:
1. kok opp jordbær, sukker og sitronsaft, la det koke i 10 min.
2. når jordbærene er blitt myke, skal de moses.
3. hell jordbærsausen gjennom en sil.
4. bland inn jordbærgelepulveret.
5. sett blandingen kjølig til den er nesten stivnet.
6. pisk fløte.
7. pisk opp jordbærblandingen og bland med pisket fløte.
montering:
1. del bunnen i to.
2. smør et lag jordbærmousse på det nederste laget.
3. legg det andre laget oppå.
4. smør resten av jordbærmoussen på det øverste laget. Evt ha all jordbærmoussen i det første laget dersom du ønsker å ha krem rundt kaken.
5. legg et lokk med fondant eller marsipan over kaken, og dekorer slik du måtte ønske.
Denne oppskriften kan fint brukes for allergikere. Da bytter man hvetemel med glutenfritt mel og fløte med laktosefri fløte.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!