Av og til må man rett og slett bare lage bløtkake, en skikkelig klassiker med masse deilig fløtekrem og norske jordbær. Her er en frisk vri med hjemmelaget lemoncurd i fyllet.

Ingredienser

(Ca. 16 porsjoner)
Sukkerbrød:
5 store egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Lemoncurd:
150 g Bremykt Original (kald, delt i mindre biter)
4 eggeplommer og 1 lite egg
130 g sukker
1 ½ dl presset sitron (3-4 store sitroner)
Finrevet skall av 1 sitron
Evt. litt melis
Krem til fyll og pynting:
9 dl kremfløte
6 ss sukker
1 ss vaniljesukker
200 g friske jordbær
Ca. 1 ½ dl sitronbrus til dynking
Pynt:
Ca. 200 g friske jordbær til pynt
Evt. litt frisk mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Varm opp ovnen til 170 grader, over og undervarme. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker, sikt over hvetemel og bakepulver, vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ha røra i en godt smurt springform (26 cm), gjerne med bakepapir i bunn. Stek på midterste rille ca. 30 minutter til sukkerbrødet er lys gyllent. Dekk evt. til med bakepapir mot slutten av stekingen.
Lemoncurd:
Ha egg, sukker, sitronsaft og sitronskall i en ildfast bolle over vannbad. Varm opp massen under stadig pisking til den er tykk og kremete. Den må ikke koke, da kan massen skille seg. Ta kjelen av varmen, avkjøl litt før du pisker inn litt og litt Bremykt. Avkjøl. Ønsker du en søtere krem kan du smake den til med litt melis.
Krem til fyll og pynting:
Pisk en litt stiv krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Ta av ca. ¼ av kremen til fyll.
Del sukkerbrødet i tre deler. Legg en del (med stekeflaten ned) på et serveringsfat og dynk med sitronbrus. Fordel lemoncurd i ett jevnt lag over, nesten helt ut til kanten. Legg på neste lag, dynk igjen, ha over krem og friske jordbær delt i tynne skiver. Legg på siste laget (med stekeflate opp), dynk på nytt og fordel resten av kremen oppå og rundt kaka. Pynt med jordbær delt i båter, ett dryss melis og gjerne litt frisk mynte.
Tips:
Her kan man enkelt variere med andre typer fyll og bær som for eksempel banan moset og blandet med krem, vaniljekrem eller pasjonsfruktcurd. Alle typer friske bær som er søte passer til pynt på bløtkake.
Lemoncurd:
Det du ikke bruker til fyll i kaka kan man for eksempel bruke i gjærbakst, på brødskiva som pålegg eller som engelskmennene ofte bruker den - på scones