En kake med crispy bunn og smak av søtt, salt og bringebær

Ingredienser

Kakebunn:
2 eggehviter
1,75 dl sukker
20 sweet and salt crispies maissnacks (coop sin )
Sjokoladekrem:
30 gr bremykt
100 gr kokesjokolade
2 eggeplommer
1,5 ss sukker
Fyll:
1/3 -1/2 boks Nora hjemmelaget rørte bringebærsyltetøy
(Ligger i butikkene sine frysedisker)
Eggekrem:
3 stk eggeplommer
2,75 dl melk
0,25 dl sukker
2 strøkne ss maizena
1 ss vaniljesukker
3 dl kremfløte
Topping:
100 gr Freia melkesjokolade med hint av havsalt
Pynt.
Bringebær og crispies snacks

Fremgangsmåte

1.
Pisk eggehviter stive, tilsett sukker og pisk til stiv marengs
2.
Knus crispies snacks og vend det forsiktig inn i marengsen
3.
Ha marengsen i en smurt 24 cm kakeform (bakepapir i bunn)
4.
Stek på 175 grader i 30 - 40 min, til den er gjennomstekt
5.
Avkjøl
6.
bremykt og sjokolade smeltes, avkjøles noe
7.
eggeplommer og sukker piskes til eggedosis og blandes med sjokoladen
8.
smør det over kakebunnen og sett den kaldt i 60 min
9.
smør bringebærsyltetøy over kakebunnen
10.
varm opp eggeplommer, melk, sukker og maizena til det tykner ( skal ikke koke) tilsett så 1 ss vaniljesukker
avkjøl
11.
Pisk krem av fløten, bland den med eggekremen og smør den
på kaken
12.
smelt forsiktig melkesjokoladen, avkjøl noe.
ta den så i en pose, klipp et lite hull og tegn tynne striper på kaken, først ene veien og så andre.
13.
pynt med friske bringebær og crispies snacks

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!