Ingredienser: (til to pizzaer)
Gjærdeig:
3 dl h-melk
100 g smør
1 egg
25 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
Hvetemel til passe deig (ca 500 g)
Fyll:
Vaniljekrem
Frosne eller ferske bær (jeg har brukt 1 pk frossen skogsbærblanding og en kurv jordbær)
Glasur:
3 ss naturell kremost
1 – 1 1/2 ts vann
10 spiseskjeer melis
1. Smelt smør i en kjele.
2. Ha i melk og varm opp til ca 37 grader.
3. Ha i et egg.
4. Hell blandingen i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme og gjær.
5. Ha i hvetemel og elt deigen godt.
6. Dekk bakebollen med plast og hev deigen til dobbel størrelse.
7. Del deigen i to like emner. Kjevle eller trykk emnene ut til runde leiver ca 30 cm Ø.
8. Legg bunnene på bakepapir og smør utover vaniljefyll i et tynt lag. La det være en kant igjen.
9. Strø over diverse bær og la pizzaen heve i ca 15 min.
10. Stekes på 225 grader i ca 15 min.
11. Avkjøles på rist
12. Lag kremostglasur. Rør sammen ingrediensene til en glatt blanding.
13. Når pizzaen er litt avkjølt kan du ringle over kremostglasuren.