Vår sommerfavoritt. Søt pizza med vanilje og bær. Toppet med en kremostglasur. Tenker denne kan være en vinner i et hvert bursdagsselskap

Ingredienser

Ingredienser: (til to pizzaer)
Gjærdeig:
3 dl h-melk
100 g smør
1 egg
25 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
Hvetemel til passe deig (ca 500 g)
Fyll:
Vaniljekrem
Frosne eller ferske bær (jeg har brukt 1 pk frossen skogsbærblanding og en kurv jordbær)
Glasur:
3 ss naturell kremost
1 – 1 1/2 ts vann
10 spiseskjeer melis

Fremgangsmåte

1. Smelt smør i en kjele.
2. Ha i melk og varm opp til ca 37 grader.
3. Ha i et egg.
4. Hell blandingen i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme og gjær.
5. Ha i hvetemel og elt deigen godt.
6. Dekk bakebollen med plast og hev deigen til dobbel størrelse.
7. Del deigen i to like emner. Kjevle eller trykk emnene ut til runde leiver ca 30 cm Ø.
8. Legg bunnene på bakepapir og smør utover vaniljefyll i et tynt lag. La det være en kant igjen.
9. Strø over diverse bær og la pizzaen heve i ca 15 min.
10. Stekes på 225 grader i ca 15 min.
11. Avkjøles på rist
12. Lag kremostglasur. Rør sammen ingrediensene til en glatt blanding.
13. Når pizzaen er litt avkjølt kan du ringle over kremostglasuren.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!