Denne kaken vil du høste skryt og suksess med. Den er flott å se på, og så er den så god og fylt av masse gode smaker. Det vil ta litt tid å lage den, men det er vel verdt jobben.

Ingredienser

180 gr sukker
6 egg
120 gr hvetemel
30 gr potetmel
1,5 ts bakepulver
Bringebærfromasj :
3 dl silt bringebærsyltetøy( må ikke være steiner i den)
8 plater gelatin
1,5 ts vaniljesukker
1 boks kremfløte
3 ss sukker
Fyll inni kaken---
3 DL Knuste honnypuff
og:
Eggekrem/vaniljekrem :
4 eggeplommer
100 gr sukker
1 dl kremfløte
1 vaniljestang
Mirrorglaze :
150 gr vann
300 gr sukker
280 gr glukose (kan og fint lages uten )
200 gr søt kondensert melk
10 plater gelatin
300 gr hvit sjokoladechips (smeltesjokolade)
matfarge etter eget ønske, ( på bildet er det brukt electric blue og bright red.)
Gelebobler :
6 ts gelatinpulver
12 ts kaldt vann
1 glassbolle
Små ballonger
matfarge etter ønske
eller shimmerdust med farge
rist å tørke boblene på

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte :
Trinn A ---
Start med geleboblene dagen i forveien, da du vil trenge tid og tålmodighet med de.
Du kan godt lage opp flere slike porsjoner, så lager du til en ny persjon når du har fått første runde til tørk. Så slipper du så mye dødtid på venting på at boblene skal tørke mellom hvert dypp.
Først så må du blåse opp ballongene til ønsket størrelse. Og blås opp mange, du vil trenge de. Tips for å få de så runde som mulig er å knytte knuten på ballongene så langt opp på halsen til ballongene som du får til, da vil de letter få en rundere fasong.
Bland forsiktig sammen vann og gelatin, rør sakte i sirkler til all gelatin er oppløst. La det stå en stund, så gelatinen får tid til å svelle.
Når det har stått en sund og tyknet. seter du glassbollen med gelatinen i microbølgeovnen i microen på full 750W i ca 20 sekunder - dette kan variere fra microovn til microovn. Ta ut bollen og rør litt, gelatinen skal være varm og flytende, men ikke brennvarm. Så tar du forsiktig i fargen du vil ha, eller shimmerdust og blander det godt inn.
Ta så en ballong og rull forsiktig ned i blandingen, og sett den forsiktig fra deg på risten til avkjøling og stivning. Pass på å ta vekk evt dråper som siger, det blir ikke pent.
Fortsett så med neste ballong, osv til du har git alle ballongene et runde i gelatinen.
Ikke uroe deg om det ikke var mye som festet seg på balongen ved første dypp, det blir mer som fester seg neste gang. Og om du merker at gelatinen begynner å tykne, så kjør den igjen noen sekunder i micrbolgeovn, og fortsett med dypping.
Om du ikke blir fornøyd etter 2 dyppinger, kan du ta en tredje runde.
Når de har fått tørke/stivne ( det tar ca 4 timer og under tørking kan du høre lyder fra de, det er ufarlig), er det på tide å få ballongene ut av boblene. Bruk en saks og klipp et hull og trekk så ballongen forsiktig ut av boblen.
Bruk gjerne saksen til å jevne ut kantene på boblen din, så den står finere.
Trinn B---
Start med å lage sukkerbrødet :
Det er veldig viktig at ALLE ingredienser til sukkerbrødet er romtempererte og at eggen aldri har vært i kjøleskap.
1 - Smør og mel springformen godt og bruk et bakepapir ark i bunnen, klem det fast med ringen og klipp av det overflødige på utsiden av springformen
2 - Pisk egg og sukker lenge til en lys og luftig eggedosis
3 - sikt på sammenblandet hvete- og potetmel, litt og litt og det er viktig å røre inn melblanding for hånd.
4 - Visp så inn vaniljesukker og bakepulver til sist.
5 - Hell røren over i springformen, og bruk en slikkepott og stryk røren opp over sidene helt opp til kanten av springformen. Dette for å unngå risikoen for at kaken skal falle sammen under steking.
6 - Sett kaken til avkjøling når den er ferdig stekt.
7 - Når den slipper taket i springformen taes den ut, og settes til avkjøling på rist.
Trinn C --
Eggekrem/vanijlekrem :
1 - Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha både frø og resten av stangen i kjelen.
2 - Kok det opp, og ta vekk fra kjelen når det begynner å tykne.
3 - plukk ut de to halve vaniljestengene og kast de i boss.
4 - sett til avkjøling i romtemperatur.
Trinn D ---
Honeypuffs :
Mål opp den mengde med puffs du trenger. Bruk en nonstick stekepanne og hell all puffsen i stekepannen. Sett temperatur til mas og hell over ca 2 ts salt mens du rører i puffsene. Når alt saltet har festet seg til puffsene, heller du de raskt på et brett til avkjøling. Når de er kalde, ha de i en tøypose ( kan og kan de inn i et glasshåndkle) Og rull over med en kjevle til all puffsne er knust til mindre biter - ikke pulver. Må være litt å tygge på. Sett til side til kaken skal monteres.
Trinn E --
Bringebærfromasj :
1 - Sil av bringebærsyltetøy, så du får vekk alle frø. Jeg bruker en sikt og skraper med en skje oppi, for å få syltetøyet gjennom sikten. Litt jobb, men verdt det, for å fået fint resultat.
2 - Legg platene med gelatin i bløt i litt kaldt vann.
3 - Når de er myke, tar du de opp og kryster av vannet.Legg de i en kjele sammen med litt vann og smelt de. Så heller du det opp i den steinfrie bringebærsylten og rører godt.
4 - Tilsett vaniljesukker og rør det og godt inn i syltetøyet.
5 - Stivpisk kremfløten med sukkeret og rør det så inn for hånd i bringebærmosen.
6 - Sett til avkjøling i kjøleskap til den begynner å stivne.
Trinn F --
Første montering :
1 - Ta sukkerbrødet og del det i to.
2 - legg den ØVERSTE ( med stekesiden ned mot fatet)delen av sukkerbrødet på bunndelen til den største springformen.
3 - Dynk gjerne med en miks av rå bringebærsaft blandet med rester av kremfløte, for å få en fin og saftig sukkerbrødbunn.
4 - Smør på den avkjølte egge-/vaniljekremen, og strø så over de knuste honeypuffsene.
5 - Ta så en dæsj av bringebærfromasjen og smør på oppå der igjen.
6 - Legg så den andre delen av sukkerbrødet oppå, med stekesiden opp.
7 - Klem fast ringen på den største springformen, i bunndelen og dermed lukk kaken inne.
8 - Bruk en sprøytepose og fyll den med bringebærfromasj og sprøyt bringebærfromasjen godt ned mellom kanten på kaken og veggen på springformen.
9.Når mellomrommet mellom kaken og springformen er fyllt opp, har du resten av bringebærfromasjen oppå toppen av kaken.
10. Sett den så i fryseren til nedising et par tre timer. For det er kjempeviktig at hele kaken er iskald og litt frosset før neste trinn.
Trinn G --
Andre montering :
Lag glasuren -
1 - Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
2 - Kok opp vann og evt glukose til 100 grader.
3 - Ta opp gelatin, kryst ut vann og ha den over i vann og sukker, sammen med den kondenserte søtmelken.
4 - Ha i de hvite sjokoladechipsene og rør til alt er smeltet sammen.
Så tar du en stavmikser og kjører den så du er sikker på at det ikke er noen klumper i røren.
6 - PASS PÅ! Ikke løft stavmikseren opp av blandingen så du pisker inn luftbobler. De boblene vil forbli i miksen og vil da vises på kaken!
7 - Sett miksen til avkjøling, og følg nøye emd på temperaturen under avkjøling. Når temperaturen er nådd ca 30 grader, er den klar til å brukes.
8 - Vil du ha hele glazen i en farge rører du nå inn ønsket farge. Vil du ha en marmorert glaze, deler du miksen i to boller, mest miks i den delen du ønsker som hovedfarge på din glaze, og minst i den som blir marmoreringsfargen.
9 - Du er nå klar til den siste og mest spennende delen av montering :
9.1 - Hent ut den frosne kaken fra fryseren.
9.2 - Ta av springformringen, løsne først med en kniv om nødvendig.
9.3 - Sett så kaken opp risten som står oppå langpannen som er dekket i bunn med et bakepapirark.
9.4 - Sett kaken, oppå dette.
9.5. Start så med å helle litt og litt av glazen midt på kaken og la det sakte flyte utover av seg selv. Bruker du nå todelt farging, altså marmorering, heller du først på hovedfargen din.
9.6 - Når du er det begynner å renne ut over sidene, kan du jobbe deg utover i sirkler med glazen, slik at du er sikker på at hele kaken blir dekket. Både oppå og helt ned til kanten av kaken.
9.7 - Når du har fått på all glazen må du om nødvendig slryke over toppen med en spatel, for å få den så glatt som mulig. Men jobb da raskt , før den stivner helt, ellers kan du ødelegge glazen.
9.8 - La kaken få stå litt på risten slik at glazen får tid til å sette seg, før du flytter den over på et kakefat.
9.9 - Sett den så i kjøleskap til kaken er tint ferdig.
9.10 - Pynt kaken med det du måtte ønske og server :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!