En blondie er en brownie uten kakao. Dette er min versjon av en krydderkake laget på samme måte, noe som gir en deilig seig kake. Hvis du tilsetter litt revet appelsinskall i tillegg blir dette en fantastisk kake å servere til jul (og selvfølgelig hele året).
200 g bremykt
150 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljeessens
¼ salt
250 g hvetemel
2 ts kanel
1,5 ts kardemomme
1 ts ingefær
0,5 ts allehånde
0,5 ts nellik
0,5 ts muskat
¼ ts pepper
75 g sjokoladeknapper
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Smelt bremykt og ha det sammen med sukker i en bolle. Pisk
godt.
3. Bland i eggene. Bland godt.
4. Ha i øvrige ingredienser og bland det godt sammen.
5. Hell røren i en liten langpanne og stek den midt i ovnen i 25-30
minutter. Husk at den skal være litt seig i midten.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!