Beste måten til å få barn til å spise masse spinat på. Utrolig fin grønn farge på kaken. Passer til utrolig mange forskjellige fyll.

Ingredienser

Kakebunn
3 egg
175 ml Bremykt flytende
1 ts vanilje ekstrakt
200 gram sukker
Pure av 3/4 del av en ferdig skyllet spinatpose fra Bama ( Bruk en blender/ kjøkkenmaskin )
2 SS ferskpresset sitronsaft (må siles)
230 gram mel
3 ts bakepulver
Vaniljekrem
3,5 dl melk
1,5 dl fløte
90 sukker
2 egg
2 eggeplomme
35 g maizenna
50 g smør
1 vanljestang
Hvit sjokolade ganach
200 gram hvitsjokolade
1 dl fløte
Pynt / fyll
Annanas i biter/ hakket
Valnøtter grovt hakket

Fremgangsmåte

Kakebunn
1. sett på ovnen 180 grader, gjør klar 2x20cm rund form med bakepapir
2. pisk egg og sukker og vanilje ekstrakt.
3. tilsett flytende Bremykt, spinatpure og sitronsaft.
4. Bland det tørre og bland inn i røren litt og litt.
Stek midt i ovnen i ca 20 min. Avkjøl i formen
Vaniljekrem
1. Kok opp melk, sukker og vaniljestang og frøene (skrap dem ut først)
2. bland egg, eggeplomme, maizenna i egen bolle.
3. tilsett 1/3 av varm melkeblending i bollen med maizenna under stadig omrøring.
4. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp under stadig omrøring til du får ønsket konsistens på kremen.
5. Avkjøl med i kald bolle dekket med plast.
Hvit sjokolade ganach
1. hakk opp sjokoladen
2. varm opp fløten og hell over sjokoladen
3. rør i bollen til alt er smeltet. kan bruke blender hvis det er litt ujevnt.
Montering
1. Avkjøl bunnene
2. fyll bunnene med krem, ananas biter og grov hakket valnøtter.
3. Til slutt hell ganachen over kaken og avkjøl i kjøleskapet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!