Bremykt Logo

Spiralkake ser imponerende ut med sine mange lag, og ikke minst smaker det nydelig. Her er en variant med søt bringebærsmørkrem.

Ingredienser

(ca. 8 porsjoner)
Kakebunn:
50 g Bremykt, smeltet
150 g hvetemel
250 g sukker (150 g til røre og 100 g til marengs)
1 ts bakepulver
1 klype salt
½ dl vann
4 store eggeplommer (romtemperert)
1 ts vaniljeekstrakt
6 eggehviter (romtemperert)
Bringebærsmørkrem:
500 g Bremykt Original, litt romtemperert
500 g melis
1 ts vaniljesukker
5-6 ss bringebærsyltetøy (gjerne uten frø)
Til pynt:
Friske bringebær
Ev. litt frisk mynte

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C.
Kle et stekebrett med bakepapir. Legg klart et bakepapir strødd med sukker.
Kakebunn:
Bland sammen hvetemel, 150 g sukker, bakepulver og salt. Visp sammen Bremykt, vann, eggeplommer og vanilje i en litt stor bolle. Pisk eggehvitene på middels hastighet til de er luftige, tilsett litt og litt sukker og pisk videre til marengsen er blank og danner stive topper. Bland sammen eggeblandingen og de tørre ingrediensene, pisk godt sammen. Vend inn marengsen, og fordel røra jevnt utover stekebrettet. La det være ca. 3 cm ut til kanten som ikke dekkes. Stek kakebunnen på midterste rille ca. 20 minutter til den er lys gyllen. Overflata skal være myk. Vend bunnen på bakepapiret strødd med sukker, dra forsiktig av bakepapiret og legg stekebrettet over slik at bunnen holder seg myk. Avkjøl.
Bringebærsmørkrem:
Pisk Bremykt, melis og vaniljesukker til en luftig krem, tilsett bringebærsyltetøy (smak deg gjerne litt frem) og visp videre til alt er godt blandet.
Del kakebunnen i 4 like brede remser på langs, og fordel bringebærsmørkrem over (spar ca. 1/3 til pynt). Rull sammen en remse til en tett runding, sett på midten av et serveringsfat. Snurr deretter en og en remse rundt, til en spiral og rund kake. Sett kjølig ca. 20 minutter. Smør resten av kremen i et jevnt lag over hele kaka (her kan man skjule kanter som ikke er helt rette osv.), sett kjølig minst 1 time før servering, slik at alle lagene henger godt sammen. Pynt med bringebær og ev. litt frisk mynte.
Tips:
Bringebærsyltetøy kan erstattes med jordbærsyltetøy eller annet etter hva som er din favoritt.
Dersom du ønsker en større spiralkake er det bare å gange oppskriften med to.