Squashkake er en saftig og lettlaget formkake, som blant annet inneholder revet squash og kanel og nøtter. Og passer godt til høst
Ingredienser
350 g hvetemel
250 g sukker
3 egg
400 g squash
5 ss søt yoghurt
2 ts vaniljesukker
50 g hakkede valnøtter
2 dl olje
2ts Bakepulver
2 ts kanel
Pisk eggene med sukkeret i mikser i 5 minutter. Når eggene er kremet , tilsett olje og yoghurt og bland godt til kakingen er helt jevn . Tilsett nå squshpuréen til ingrediensene og rør denne gangen med en stavmikser eller gaffel for å blande godt.
Neste steg i hvordan du lager en squashkake er å tilsette mel, kanel og bakepulver og valnøtter. Sikt disse ingrediensene sammen 2 ganger, og tilsett deretter kakedeigen din. Rør degin i én retning for å blande melet godt med resten av ingrediensene.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen
Forvarm ovnen til 180 °C og stek kaken i ovnen i 40 til 50 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!