En utrolig god kake, inspirert av den tradisjonelle Jamaicanske Romkaken

Ingredienser

Kakemasse:
5 dl hvetemel
3.5 dl sukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl temperert Bremykt Steke og Bake
3 ss olivenolje
2 dl sjokoladepudding
1 dl melk
4 egg
1 dl Captain Morgan Black Label rom
1 dl olivenolje
100 gram revet mørk kokesjokolade
1 dl finhakkede valnøtter.
Glasur
1 dl sukker
1/2 dl vann
1 dl Bremykt Steke og Bake
1 dl Captain Morgan Black Label rom

Fremgangsmåte

Hvetemel, sukker, bakepulver, salt, smør og olivenolje røres sammen til en jevn masse.
Sjokoladepudding, melk, egg, rom, olivenolje og revet kokesjokolade røres også sammen, før den vendes inn i resten av kakemassen.
Smør en kakeform med Bremykt Steke og Bake og dryss ca. 1 dl finhakkede valnøtter i bunnen. Hell så kakerøren i formen.
Kaken stekes ved 175 grader i ca. 45-50 minutter. Kontoller med en bakepinne.
Glasur:
Ingrediensene Smeltes i en liten kjele under omrøring og helles over kaken mens den fortsatt er varm.
La glasuren trekke inn i kaken (kan ta noe tid).
Når kaken er kald, kan den tas ut av formen og legges på serveringsfat.
Kaken tåler veldig lite når den er nylaget, så den kan ikke flyttes på når den først er tatt ut av formen.
Kaken kan spises når den er blitt kald, men blir enda bedre om den får stå noen dager i kjøleskap uten å være tildekket.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!