Denne kaken er virkelig den beste kake jeg noen gang har smakt. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen og den er enkel å lage!

Ingredienser

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis
Glasur
100 g kjøleskapskaldt Bremykt
5 eggeplommer
1 dl H-melk
100 g sukker
10 g maisenna
mørk sjokolade til pynt

Fremgangsmåte

* Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.
*Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.
* Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper.
* Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs.
* Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.
Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.
Gule krem!
* Ta Bremykt ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.
* Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen.
* Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper.
* Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden.
* Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.
* Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene.
* Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn.
* Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.
Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!