Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis
Glasur
100 g kjøleskapskaldt Bremykt
5 eggeplommer
1 dl H-melk
100 g sukker
10 g maisenna
mørk sjokolade til pynt

Fremgangsmåte

* Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.
*Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.
* Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper.
* Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs.
* Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.
Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.
Gule krem!
* Ta Bremykt ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.
* Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen.
* Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper.
* Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden.
* Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.
* Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene.
* Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn.
* Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.
Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren.

Loading content...