Denne suksessterten er alltid en vinner på kakebordet! Syndig deilig med sin deilige, smørgule krem!

Ingredienser

Bunn:
9 eggehviter
333g malte mandler (med skallet på)
333g melis
Smørkrem:
10 plommer fra Solegg
250g sukker
3,3 dl kremfløte
2 1/2 ts vaniljesukker
250 g Tine Meierismør ( den saltede typen)
Pynt:
1 plate mørk kokesjokolade
Ripsbær

Fremgangsmåte

Lag bunnen først:
1. Kle en brødskuff med bakepapir, og sett ovnen på 175 grader.
2. Stivpisk eggehvitene
3. Bland sammen de malte mandlene og siktet melis
4. Vend mandelblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene
5. Hell røren utover i brødskuffen.
Stek på 175 grader, midt i ovnen i ca 20 minutt
Sett til avkjøling når ferdig stekt. Viktig og ikke steke den for mye, da blir den hard!
Så kan du begynne på smørkremmen:
1. Sett frem smøret på kjøkkenbenken, så får det blitt passe mykt til det skal brukes.
2. Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en kasserolle
3. Varm forsiktig opp til kokepunktet, mens du rører hele tiden. Akkurat i det du når kokepunktet, tar du kasserollen av plata!
4. Hell eggeblandingen over i en bolle, og sett til avkjøling
Når eggeblanding og kakebunn er HELT avkjølt, kan du gjøre ferdig smørkremmen og sette sammen kaken:
1. Det romtempererte smøret piskes inn i eggeblandingen, til du får en silkemyk, glatt krem.
2. Del kakebunnen i to like store deler
3. Smør halvparten av smørkremmen på den ene delen
4. Legg på den andre halvdelen, og påfør resten av kremmen. Jeg pleier ofte smøre et tynt lag først, og så har jeg krem i en sprøyepose og påfører resten litt finere.
5. Smelt kokesjokoladen og spre den i pent mønster over kaken, før du avslutter det hele med litt rips på toppen. ( Smaker veldig godt med de syrlige bærene til denne mektige kaken!)
Et lite tips til slutt! Denne kaken smaker absolutt aller best etter og ha vært fryst! Så da kan du bake den i god tid i forveien, og bare ta den opp kvelden før den skal serveres!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!