Denne nydelige suksessterten må bare prøves! Kombinasjonen av nøttebunn, den fantastiske gule kremen vi aldri får nok av og et tynt lag av sjokoladetrekk eksploderer smakssansene dine!!

Ingredienser

Nøttebunn:
300 g mandler (som males i feks blender)
300 g melis
6-8 eggehvite (avhengig størrelsen, ta vare på eggeplommen til den gule kremen)
1/2 ta bakepulver
Gul krem
200 g bremykt (romtemperert)
150 g sukker
6-8 eggeplommer (bruke de du har tatt vare på fra nøttebunnen)
2 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
En liten klype salt
Topping
1 melkesjokoladeplate
0,5 dl fløte
En klype salt
Evt bær til pynt

Fremgangsmåte

Mandelbunn
Mal mandlene i en blender eller stavmikser. Du kan velge selv om du ønsker de helt malt som mel eller litt harde madelbiter.
Bland dette godt med melis og bakepulver. I en ny bolle stivpisker du eggehvitene og blander litt og litt i den andre bollen med mandel og melis. Vær forsiktig når du blander dette så ikke eggehvitene synker og mister sin fluff.
Når du har blandet dette smører du to springformer (24cm) med smør og legger bakeark nederst. Dette skal stekes i 30 min på 160°C over- og undervarme.
Gul krem
Bland sammen eggeplommer, fløte, vaniljesukker og salt i en kjele og la det koke på medium varme. Det er viktig at du rører hele tiden så det ikke brenner seg. Når det har begynt å koke rører du noen minutter til det begynner å tykne. Ta det så over i en bolle og la det avkjøles (kan settes inn i kjøleskapet etterhvert.
Da kremen er avkjølt skal du ha i smør, jeg bruker en kjøkkenmaskin og blander det godt sammen.
Sette sammen
Så kan vi starte med å sette sammen kaken. Ta den ene mandelbunnen på et serveringsfat, legg et lag av gul krem (ca1/3 av kremen). Legg den andre mandelbunnen oppå kremen og avslutt med gul krem. Ta også å smør den gule kremen på siden av kaken.
Tilslutt smelter du sjokolade i vannbad, tilsetter litt fløte og salt. La det avkjøles litt før du heller dette over kaken.
Hvis du ønsker kan du toppe med noen friske bær som står i kontrast til den søte smaken!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!