Saftige, sunne gulrotkakemuffins som smaker akkurat som vanlig gulrotkake!

Ingredienser

1 dl hvetemel
2 spiseskjeer havregryn
1 teskje kanel
1 teskje kardemomme
Litt salt
100 g mager kesam
1 egg
Kalorifri søtning etter smak
1 stor (eller 2 små) gulrøtter
Noen dråper vanileessens
1 teskje bakepulver
Smørkrem:
100 g Philadelphia Naturell (gjerne Light)
Kalorifri søtning
Noen dråper vaniljeessens (vær litt forsiktig med mengden her)

Fremgangsmåte

Mål opp og bland sammen alt det tørre. Bland deretter inn revne gulrøtter, kesam, egg og til slutt vann til en jevn røre. Fordel i 7 muffinsformer. Stekes i ovnen på 200 grader til de er blitt gyldne på toppen.
Avkjøl muffinsene på rist, og bland sammen smørkremen til å ha på toppen.
Kaloriinnhold per muffins med smørkrem: 70 kcal.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!