Smaksrik, glutenfri, sukkerfri og søt - som spises med god samvittighet!

Ingredienser

BUNN:
200 g peanøtter
100 g havregryn
150 g dadler
2 ss sukrin gold
15 g smelta smør
TOPPING:
2 dl vikingmelk
2 ss sukrin
2 ss sukrin gold
15 g smør
30 g kokesjokolade
50 g peanøtter

Fremgangsmåte

Start med bunnen. Bland alle ingredienser i en foodprosessor. Det skal bli en smuldrete masse som kan formes med hendene. Press deretter massen ut i en bakepapirkledd kakeform og plasser i frysen.
Nå skal du lage toppingen. Bland alle ingredienser (utenom sjokolade) i en kasserolle som tåler sterk varme. Varm opp på svak varme og rør jevnlig til du får en karamellfarget masse. Når massen er ferdig tilsettes kokesjokolade, og røres til alt er sammensmeltet.
Ta bunnen ut av frysen og smør toppingen utover snickersbunnen. Strø hakkede peanøtter på toppen og sett i frysen for avkjøling.
Kaken smaker best iskald og kan oppbevares en uke i frysen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!