En veldig avhengighetsskapende kake, som tar under 30 minutter å lage! Kaken er en variasjon av snickerskake med tilsatt kjeks for en litt mer crunchy konsistens. Den blir en hybrid av snickers og twix, derav navnet.
200 g sukker
3 dl kremfløte
100 g meierismør
100 g mørk sirup
en klype salt
0,5 ts vaniljesukker
1 pakke Ritz kjeks
ca 300 g peanøtter
100 g lys kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade
50 g bremykt
en klype flaksalt
evt en teskje røykfylt whiskey (kan fint sløyfes)
Anbefaler sterkt å bruke sukkertermometer! Dersom du ikke varmer karamellen til riktig temperatur, vil du ikke få riktig konsistens på kaken.
Knus en pakke ritz grovt og hell i en bolle sammen med peanøttene.
Sett klar en liten langpanne med bakepapir. En rund kakeform kan fint også brukes.
1. Ha sukker, fløte, meierismør, sirup, en klype salt, og vaniljesukker (evt whiskey) i en egnet kasserolle. Varm blandingen under omrøring til ca 114 grader.
Når blandingen har nådd ønsket temperatur, tar du den av varmen og blander inn kjeksen/peanøttene umiddelbart.
2. Hell blandingen over bakepapiret og fordel utover.
3. Når karamellblandingen har kjølt seg litt ned (etter ca. 5-10 minutter), kan du ha den opp ned over på en fjøl. Det ser da litt jevnere ut i forberedelse til neste steg.
4. Smelt sjokoladen med bremykt i et vannbad. Vær forsiktig med å ikke varme blandingen for mye. Anbefaler å fordele sjokoladeblandingen utover karamellen så snart den er flytende.
5. Dryss over litt flaksalt etter smak, og sett i kjøleskapet.
6. Når kaken begynner å bli litt kjølig, kan du dele den opp i terninger direkte på fjøla.
7. Prøv å ikke spis alt på en gang
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!