Dette er en variasjon av suksessterte som smaker nydelig. Kaken smaker best når den spises kald. Jeg oppbevarer den alltid i fryseren og tar den ut ca 30 minutter før servering.
Du trenger til bunn:
4 eggehviter
125 g mandler
150 g melis
Du trenger til sjokoladekrem:
1 dl kremfløte
100 g sjokolade
50 g margarin/smør
Du trenger til gul krem (eggekrem):
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g margarin/smør
Bunn:
Sett stekeovnen på 160 °C
Legg bakepapir i en bakeform og smør sidene, jeg har brukt en firkantet form 20x20 cm
Mal mandlene og bland med melis
Pisk eggehvitene stive
Ha i melis/mandelblandingen og skjær det forsiktig inn med en slikkepott
La kaken steke i ca 30 minutter midt i ovnen
Sjokoladekrem:
Ha fløten i en liten kjele (smørkjele) og knekk sjokoladen i biter og ha i samme kjele. Varm opp fløten og la sjokoladen smelte i fløten. Rør godt til all sjokoladen er smeltet inn i fløten (Skal ikke koke)
Ta kjelen av platen og tilsett margarinen i biter. Rør til margarinene er smeltet og blandet inn i resten av kremen.
Pisk gjerne opp kremen når den er avkjølt for å få den litt luftig, men det er ikke nødvendig.
Gul krem:
Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele
Kok opp under stadig omrøring, og la det koke til det tykner.
Avkjøl kremen noe.
Ha i tilslutt margarinen og rør dette inn i kremen
Sett kaken sammen slik:
Avkjøl alle delene
Smør sjokoladekremen utover mandelbunnen
Smør deretter eggekremen forsiktig over sjokoladekremen.
Del kaken i biter a ca 5x5 cm
Pynt med eventuelt krem, bær, sjokoladeblonder eller lignende
Kaken kan fryses, men da uten kremfløte til pynt. Pisket kremfløte som har vært en tur i fryseren får en dårlig smak.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!