En mer fantastisk deilig og saftig gulrotkake skal du lete lenge etter.Den deilige smaken av hasselnøtter, gulrot, muskat og kanel, gjør at dette er en kake som det ikke finnes så mange av.

Ingredienser

Tante Sonjas sveitsiske gulrotkake
Min tante er sveitsisk og denne oppskriften tok hun med seg når hun flyttet til Norge mange år siden. Vi gledes oss alltid å få den servert på det årlige adventselskapet. En mer fantastisk deilig og saftig gulrotkake skal du lete lenge etter.
(15 stk)
4 egg
180 g sukker
180 g hasselnøtter
180 g revne gulrøtter
Skall og saft fra 1 liten sitron
1 strøken ts revet muskat
1 strøken kanel
45 g hvetemel
100 g bremyk
1 ts bakepulver
Pynt:
200 g kremost
1 dl melis
100 g hvit kokesjokolade
.

Fremgangsmåte

Skill eggehvitene og eggeplommene.
Pisk sukker og egg til stiv eggedosis.
Finhakk hasselnøtter eller kjør dem i en foodprosessor.
Skrell og riv gulrøttene grovt.
Tilsett revne gulrøtter og hasselnøtter, muskat og kanel.
Smelt smøret og tilsett det i deigen.
Pisk eggehviteene stive og løft det forsiktig inn i blandingen.
Ha deigen i en bakepapirkledd rund form, 25 cm i diamter
Stekes i ovnene på nederste rille ved 180 grader i ca. 1 t time.. Prøv med en bakepinne for å se om den er ferdig. Og husk at alle ovner steker forskjellig og derfor er steketiden bare veiledende.
Sitter det igjen deig på pinnen, må kaken steke litt lenger.
Bland sammen kremost, melis og smeltet hvit sjokolade.
Bre kremen over kaken og sett den kjølig.
Riv gjerne strimler med gulrot å ha det på som pynt eller bruk annen kakepynt om du ønsker

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!