Twix kake. Smaken av hjemmelaget mørdeig, karamell og sjokolade er magisk!
Mørdeig
225g hvetemel
175g kaldt smør
75 g sukker
Karamell
1 boks kondensert melk
150g smør
100g lys sirup
Sjokolade
300g kokesjokolade (mørk eller lys)
havsalt - valgfritt
FREMGANGSMÅTE
ovn temp 150C
Kle en kakeform med bakepapir. 20-22cm. Ha hvetemel og smør i en food processor og kjør til smulelignende masse. Tilsett sukker. Hell blandingen i kakeformen og press godt ned (bruk feks baksiden av en skje).
Stek i ca. 35 minutter. Den skal ha litt farge, men ikke mye. Avkjøl i formen.
KARAMELL
Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Varm blandingen på middels varme til smøret er smeltet. Sett opp varmen og la blandingen koke opp. Rør godt. Karamellen er ferdig når den har gyllen farge og tyknet noe. Avkjøl og hell over den avkjølte bunnen.
Fordel karamellen så hele bunnen dekkes. Sett kaldt i kjøleskap. Gjerne en eller to timer.
Smelt sjokoladen over vannbad. Fordel sjokolade over karamellen. Strø over havsalt om ønsket.
La kaken avkjøle til sjokoladen har stivnet, og kutt i små stykker. Kaken er også perfekt å fryse!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!