Dette er en kake som imponerer. Den er vakker å se på og smaker kjempegodt. Enkel å lage er den også.

Ingredienser

Tertebunn:
250 gram hvetemel
100 gram bremykt
125 gram melis
1 egg
Fyll:
1 pk vaniljekrem (ca 5 dl)
1 sitron
200 gram bringebær
Melis

Fremgangsmåte

1. Kjør alle ingrediensene til tertebunnen raskt sammen i en foodprosessor. Eller jobb den godt sammen for hånd.
2. Kle deigen i plastfilm, la den hvile 1 time i kjøleskap, eller over natten.
3. Dryss godt med mel på bakebordet, og kjevle ut deigen. Kle en smurt terteform med deigen, avlang eller rund form (22-27 cm i diameter.) Legg deigen over kanten og skjær av den overflødige deigen. Prikk deigen lett med en gaffel.
4. Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter. Bunnen er ferdig når den er gylden. Avkjøl.
5. Ha vaniljekremen i en bolle. Bland i raspet skall av 1 sitron og 1 ss sitronsaft. Bland godt.
5. Fyll tertebunnen med kremen og pynt med bringebær.
6. Dryss over melis før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!