Kjempegod vaniljekake med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Luftig bakst, som passer til alle anledninger.
100g Bremykt
2,5 dl melk
5 spiseskjeer sukker
2 teskje vaniljesukker
2 egg
10 dl hvetemel
50g gjær
En pakke bringebær
Vaniljekrem ca 4-5 dl
1. Smelt Bremykt og avkjøl
2. Bland gjær og melk sammen. Bland inn sukker, vaniljesukker, Bremykt og egg.
3. Bland inn mel til en smidig deig
4. La hvile i 15-20 min
5. Smør en rund bakeform med Bremykt, for å unngå at kaka setter seg fast
6. Del deigen i to, ene delen kjevler du ut og legger i bunn av kakeformen
7. Bruk ca halve vaniljekremen og smør på kaka.
8. Kjevle ut resten av deigen. Smør på resten av vaniljekremen. Smør på et lag med bringebærsyltetøy eller moste bringebær
9. Rull kaken sammen fra langsiden, og kutt opp i passe biter. Disse snurrende legger du på deigen du allerede har lagt i.
10. La heve i 45-60 min
11. Pensle kaken med et sammenvispet egg
12. Stek i ovnen i ca 25-30 min
13. La avkjøles og ta på melis og bringebær på toppen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!