Denne kaken minner om den norske bløtkaken med massevis av pisket krem og jordbær, og her er min personlige vri på kaken. En kake med vanilje og revet limeskall, fylt med bringebærkrem, ristet pistasj og smeltet sjokolade. En skikkelig godbit!

Ingredienser

KAKEBUNN:
200 g romtemperert Bremykt
220 g sukker
4 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 vaniljestang
Revet limeskall fra en halv lime (kan sløyfes om ønsket)
1 dl melk
FYLL OG PYNT:
5 dl kremfløte
100 g bringebær (eventuelt 4-5 ss bringebærsyltetøy)
2 ss sukker (kan sløyfes hvis du bruker syltetøy)
En neve pistasjnøtter uten skall
60 g sjokolade (70%)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 165 grader.
1. Pisk sukker og smør sammen til blandingen er hvit og luftig.
2. Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hver gang. Tilsett til slutt frøene fra vaniljestangen og limeskallet.
3. Bland sammen mel og bakepulver og sikt det inn i kakerøren, vekselvis med melken. Bruk en slikkepott og store bevegelser for å bevare mest mulig luft.
4. Hell røren i en smurt springform og stek i ovnen på 165 grader i omtrent 45-55 minutter (varmluft).
NB - steketid vil variere fra ovn til ovn, og avhenger av str. på springform (jeg brukte 28 cm). Jo høyere kake (mindre radius), desto lenger tid. Bruk en grillpinne eller gaffel for å sjekke om kaken er ferdig. La den avkjøle på en rist før du pynter den.
FYLL:
1. Smelt sjokoladen over vannbad, la blandingen avkjøle seg til romtemperatur. Rist pistasjnøttene i en varm stekepanne i noen minutter dersom du ønsker det.
2. Pisk kremfløten til den får en luftig, fløyelsmyk konsistens.
3. Mos bringebærene og bland dem inn i kremen sammen med sukkeret. Bruker du syltetøy kan du sløyfe sukkeret.
4. Del den avkjølte kaken i to og bre et tykt lag med bringebærkrem over den ene bunnen. Husk å sette av litt krem til å dekke kaken dersom du ønsker det.
5. Grovhakk pistasjnøttene og strø dem over kremen. Hell sjokoladen over og legg den andre bunnen på toppen.
6. Dekk eventuelt hele kaken med krem og pynt med ekstra bringebær, nøtter og sjokolade dersom du ønsker det.
Håper det smaker!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!