Den berømte rosekaken med friskt fyll av lemon curd og bringebærkrem, som er en magisk kombinasjon sammen med det søte sukkerbrødet og smørkremen.

Ingredienser

Sukkerbrød, 24 cm:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Lemon curd:
5 eggeplommer
150 g sukker
60 g bremykt
1 dl sitronsaft
2 ss sitronskall
Bringebærkrem:
3 dl kremfløte
200 g friske bringebær
Smørkrem:
200 g bremykt
200 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ss melk

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
1. Forvarm stekeovn til 160 grader.
2. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
3. Sikt det tørre over eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
4. Kle en springform med bakepapir og smør formen med bremykt.
5. Hell røren i formen og stek sukkerbrødet i nederste rille i ovnen, stek i ca.40 minutter.
6. Når kaken er stekt, la sukkerbrødet stå i formen noen minutter før man tar ut sukkerbrødet og avkjøler på rist.
Skjær sukkerbrødet i tre deler, slik at man fyller det med ett lag lemoncurd og ett lag bringebærkrem. Fukt kaken med valgfri juice for et saftig resultat.
Lemoncurd:
1. Bland sammen eggeplommer, sukker og smør i en kjele.
2. Sett på svak varme og tilsett sitronsaft.
3. Rør konstant med en slikkepott i 5 min.
4. Øk til middels varme og rør konstant i 10 min til.
5. Hell kremen gjennom en sil og tilsett sitronskall. Avkjøl.
Bringebærkrem:
1. Visp kremfløte stiv.
2. Tilsett ferske bringebær.
3. Visp krem og bringebær sammen.
Smørkrem:
1. Visp romtemperert bremykt med melis og tilsett vaniljesukker og melk.
2. Farges med Wilton gelefarge.
3. Sprøytes ut med Wilton tipp 1M.
Den fylte kaken sprøytes ved å lage roser. Man starter innerst og lager sirkler utover til passe store roser. Velg gjerne din favorittfarge i konditorfarge. Jeg anbefaler Wilton gelefarger.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!