Den deilige sjokoladebunnen smelter i munnen sammen med den syrlige bringebærmoussen.

Ingredienser

Sjokoladekake.
100 g hvetemel
60 g kakao
0,75 ts natron
0,25 ts bakepulver
30 g kokesjokolade
1 dl kokende vann
1,25 dl surmelk
2 ts vaniljesukker
1 egg
0,5 dl bremykt steke og bake
225 g sukker
Bringebærmousse
300 g bringebær
75 g sukker
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin + vann for bløtlegging
3 dl kremfløte
Sjokoladeganach
50 g usaltet smør
100 g kokesjokolade
0,75 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sjokoladekake
Sikt sammen hvetemel og kakao og sett til side. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle og tøm det kokende vannet over. Rør til sjokoladen er oppløst. Avkjøl litt og bland i surmelk, vaniljesukker og smeltet bremykt.
Visp egget med en kjøkkenmaskin på høy fart i ca 2 min. Reduser farten til medium og tilsett sjokoladeblandingen i eggene litt etter litt.
Bland sukker med natron og bakepulver og tilsett i blandingen. Visp til alt er godt blandet.
Sikt inn hvetemel og kakao og vend inn i røren med en slikkepott. Ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet sammen. La klumpene være.
Press så røren gjennom en sil med en slikkepott. Ikke utelat dette steget, det er nettopp dette som gjør denne kaken så luftig og fin i teksturen.
Stek kaken en 24 cm form midt i ovnen på 180 grader i ca 35-40 minutter.
Bringebærmousse
Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.
Mos bringebærene med en stavmikser sammen med sukkeret. Press deretter blandingen gjennom en sil for å fjerne bringebærsteinene.
Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i kokende vann. Tilsett det deretter i bringebærblandingen.
Visp kremfløten. Pass på så den ikke blir overpisket. Vend så bringebærblandingen i den vispede kremfløten med en slikkepott.
Montering
Legg kakebunnen i springformen den ble stekt i og hell over bringebærmoussen. Sett kaken kaldt til moussen har stivnet. Jeg pleier la den stå over natten, for å være sikker på at den har stivnet helt. Løsne den ferdige kaken med en kniv langs kanten.
Sjokoladeganache
Smelt smøret og tilsett fløten, bland godt, og tilsett deretter sjokolade delt i biter. Rør forsiktig så du ikke får luftbobler i ganachen. Avkjøl.
Hell over kaken og la det evt. renne nedover sidene.
Sett kaken i kjøleskapet en liten stund og bruk en sjablong for å lage f.eks roser ved å drysse med melis. Eller lag annen pynt som f.eks en blomsterball. Mulighetene er mange.
Ønsker du ikke noe pynt tar kaken seg like godt ut uten også.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!