En herlig blanding av tre av verdens beste kaker. Brownies, Pavlova og Verdens beste. Saftig browniesbunn med hjemmelaget vaniljekrem og lettpisket krem, lagt sammen med luftig marengsbunn og toppet med friske bær! Et festfyrverkeri av en kake som passer til alle de små og store festene.

Ingredienser

Brownies
6 mellomstore egg
300 g muscavadosukker eller mørk rørsukker
300 g vanlig sukker
250 g god mørk sjokolade
450 g meierismør
300 g hvetemel
3 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 2 vaniljestenger
200 g marsipan
Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts Maizena
1 ts eddik
Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
5 dl matfløte eller kremfløte
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena
Pynt
3 dl kremfløte
1 ss sukker
Bringebær, blåbær, jordbær (2 pakker av hver)
Litt melis til pynt

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 120 grader. Bruk over og undervarme.
Start med marengsbunnen. Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.
Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.
Hell marengsen i langpannen. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten.
Lag brownien. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og ha i bakepapir.
Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.Smelt smøret i en kasserolle.Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er delt i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.Ha massen i eggeblandingen mens du rører godt.Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør i mellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.Ha røren i langpannen.Stekes på 175 grader varmluft i 20 – 25 minutter.Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen.Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et tørkehåndkle over, slik at den ikke blir tør.
Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.
Ta frem en bolle og visp sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.
Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Gjør klar bærene. Pisk kremen stiv, smak til med sukker.
Legg først brownien på et stort fat, ha på halvparten av vaniljekremen, så halvparten av kremen og litt bær. Legg over marengsen, ha på resten av vaniljekremen og bær, legg gjerne litt bær rundt kaken også. Da er kaken klar til servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!